Završila manifestacija “Hrvatska volontira”

U tjednu od 22. do 27. svibnja Udruga IKS i Volonterski centar Petrinja sudjelovali su u nacionalnoj manifestaciji „Hrvatska volontira“ u sklopu koje je na razini cijele Hrvatske provedeno više od 300 volonterskih aktivnosti. Volonterski centar Petrinja tako je organizirao volonterske aktivnosti u zajednici te pridonio ovom vrlo važnom događaju za razvoj volonterstva u Hrvatskoj.

Tako su ovaj tjedan volonteri sudjelovali u šest volonterskih aktivnosti, kuglanju u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, šetnji s nepokretnim i teže pokretnim korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe, igranju binga i društvene igre s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle, organizirali večer za mlade u kojoj su gledali film o kojem su kasnije poveli raspravu, te aktivnostima za djecu koje kojima je završilo obilježavanje manifestacije „Hrvatska volontira“.

 

U navedenim aktivnostima sudjelovala su 22 volontera i volonterke koji su ostvarili ukupno 144 volonterska sata. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svima koji su odlučili zavolontirati s nama, a to su: Alen Pogačić, Bojan Juzbašić, Darko Bjelica, Darko Božičević, Drago Miličić, Ines Peračković, Ivan Celčić, Ivan Škrljac, Kornelija Siruček, Saša Paripović, Simbad Hadžić, Slobodanka Vuić,  Tomislav Vadlja,  Valeria Caci, Željko Cesarec, Alejandro Medina, Alina Davtyan, Amrei Hatzler, Darta Olekša, Iuliia Pankrateva, a iz IKSovog tima u aktivnostima su sudjelovali Barbara Kositer, Larisa Brkić, Miroslav Petrak i Sabina Stipanec. Posebnu zahvalu želimo uputiti i biciklističkom klubu Bikearound čiji su članovi u subotu 27. svibnja postavili biciklistički poligon i nabavili bicikle za najmlađe kako bi djecu naučili o sigurnosti u vožnji i preprekama na koje mogu naići, uz što su se svi dobro zabavili.

Bio je ovo veliki tjedan za promicanje vrijednosti volonterstva u Petrinji, ali i u cijeloj Hrvatskoj, te smo veoma sretni što smo uspješno proveli sve aktivnosti i uključili nove i stare volontere u rad Volonterskog centra Petrinja te s pojačanjem nastavljamo punom snagom naprijed za razvoj volonterstva! 

 

 

Projekt “Lokalni volonterski centar Petrinja” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Partneri u projetku su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i Grad Petrinja.