Završetak uskršnjih radionica za djecu

Četvrtak 24. ožujka bio je posljednji dan uskršnjih radionica za djecu koje su održane u Građanskom centru Petrinja organizirane od strane EVS i lokalnih volontera.

Na današnjoj radionici je sudjelovalo čak tridesetoro djece u dobi od 5 do 14 godina i najveći broj volontera do sad, njih čak 14. I danas su dan započeli raznim zabavnim igrama i plesovima kojima su ih volonteri naučili.

Odigrali su i igru s povezom na očima i hranili zeku mrkvama koje su izradili, a bacili su se i u veliku potragu za pisanicama.

Na kraju dana volonteri su djeci podijelili čokoladna jaja i bombone koje su djeca darovala jedni drugima u košaricama koje su izradili.

Ove uskrsne radionice posjetio je velik broj djece za koje su brinuli naši volonteri. Uz naše dobro poznate volontere Sashku Veljanosku, Hanu Delić, Kujtima Sheqiria, Alyssu Paton, Matiju Lovrekovića i Ivana Genca, nove volonterke Inga Kunert, Matea Majdandžić, Daniela Brnada, Iris Maksimović, Kristina Bjekić, Ema Galijan, Silvia Jajčević, Danica Hadžić, Ivona Badrov, Irena Badrov i Anamarija Galijanić bile su novo pojačanje i u svojoj prvoj volonterskoj aktivnosti odlično se snašle s djecom.

Ovim putem još jednom želimo zahvaliti svim našim volonterima koji su pokazali veliko srce, prepoznali vrijednost volontiranja i svakodnevno rade na poboljšanju kvalitete života u zajednici, ali i svoj djeci koja su pokazala zanimanje i sudjelovala u radionicama. Nadamo se da će posjećenost ovakvih radionica i u budućnosti biti velika.

Radionica je dio projekata “Puppet Theatre, my friend the puppet” i “Community centre – A place for me” koje financira Europska unija kroz program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

Worksop is a part of the projects “Puppet Theatre, my friend the puppet“ and “Communita centre – A place for me” that is financed by European union through Erasmus+ Key activity (KA1) – learning mobility of individuals; mobility project sin the field of youth.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

The Agency for Mobility and European Union (EU Programmes) is a public institution that conducts and promotes programs of the European Union and other international programs in the field of science, education, training, and youth.