Završene Info točke na Metalurškom fakultetu u Sisku i Učiteljskom fakultetu u Petrinji

U ovoj godini postavili smo pet Info točki na Metalurškom fakultetu u Sisku i pet na Učiteljskom fakultetu u Petrinji. Voditeljica Info centra Larisa Brkić, te lokalni i EVS volonteri Udruge IKS na Info točkama upoznavali su studente s uslugama koje mogu dobiti u Info centru za mlade Petrinja. Info centar za mlade Petrinja je projekt Udruge IKS namijenjen informiranju i savjetovanju mladih u svrhu njihovog osnaživanja. Svakog radnog dana od 8 do 16 sati mladi mogu koristiti usluge Free info zone, koristiti računala ili posuđivati naslove iz mini knjižnice, kao i tražiti informacije vezane uz zapošljavanje, volontiranje ili mobilnost mladih. Studenti su sve što ih zanima mogli upitati na Info točkama koje su bile postavljene tokom studentske godine u različitim terminima, ali mogli su se i uključiti u rad Info centra za mlade i različite aktivnosti koje su bile provedene u ovoj godini.

Bez obzira na završetak Info točki i naših posjeta, ako trebate pomoć pri pronalasku posla, pisanju životopisa, informacije o studiranju i usavršavanju u inozemstvu ili o mobilnosti i mogućnostima stjecanja kompetencija kroz volontiranje slobodno nam se obratite. Info centar je tu za vas da vam pomogne pri komunikaciji sa različitim ustanovama i organizacijama te da djeluje kao posrednik ako je to potrebno. Možete doći upoznati naše volontere koji svakodnevno svojim volontiranjem mijenjaju zajednicu na bolje.


Bilo nam je izuzetno drago, edukativno i zabavno provoditi vrijeme sa studentima i informirati ih o različitim mogućnostima i programima. Ovo svakako nije rastanak i veselimo se budućoj suradnji i susretima!

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.