Završena obuka za računalnog operatera

Tijekom druge godine provedbe programa “RE-START” održala se obuka za operatere na računalu u Kaznionici Glina. Deset polaznika sudjelovalo je na predavanjima od travnja do kraja kolovoza, te prošlo kroz fond od čak 150 sati. Svih deset sudionika je uspješno položilo završni ispit koji se održao pred komisijom djelatnika Udruge IKS i Pučkog otvorenog učilišta Novska, suradnika na ovom programu.  Početkom tjedna održana je i dodjela uvjerenja o završenom osposobljavanju, a voditeljica obuke Dušanka Bukal i djelatnici Kaznionice Glina istaknuli su zadovoljstvo stečenim znanjem i motivacijom sudionika.

Obuka za operatere na računalu dio je trogodišnjeg programa RE-START koji se provodi u Kaznionici Glina te omogućava pojedincima osnaživanje stjecanjem novih vještina i znanja. Procesom informatičkog opismenjavanja uvelike pomažemo korisnicima pri budućem pronalasku posla, a u doba kada je tehnologija sveprisutna oni će naučiti vještine koje će im svakodnevno biti od koristi.

Osim obuke za operatera na računalu, kroz program RE-START provodimo Klub tražitelja posla, nedavno je održana aktivnost povodom Europskog dana jezika, a u pripremi su nove aktivnosti koje će se održati tijekom listopada.

Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od strane Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.