Završena “Edukalnica” u Petrinji

Osnovnu školu Mate Lovraka i Područnu školu Češko selo 17. i 18. ožujka posjetile su Udruga slijepih SMŽ Sisak i Udruga IKS. Održane su još dvije „Edukalnice“, čime je završila petrinjska „turneja“ za ovu školsku godinu.

DSC05175[1]

Iva Toš, Cvijeta Janković, Barbara Kositer, Hana Delić i Sashka Veljanoska posjetile su škole u kojima su na edukacijama sudjelovali učenici od prvih do četvrtih razreda.

DSC05122[1]

Djeca su pokazala izvrsno znanje o kretanju i pomoći slijepim osobama, no svejedno je Cvijeti postavljeno mnogo pitanja poput onih kako se kreće, kako peče palačinke, kako igra pikado, kako prepoznaje novčanice, kako vozi bicikl i brojna druga pitanja.

DSC05197[1]

S radnom terapeutkinjom Ivom isprobali su vježbe kretanja, a Cvijeta im je ispričala koja je točno procedura za dobivanje psa vodiča i što on sve mora znati kako bi pomagao slijepoj osobi.

DSC05199[1]

Uslijedile su vježbe sa zvučnom loptom, Iva im je pokazala i društvene igre poput domina i „Čovječe, ne ljuti se“, a sve je zanimalo i hoće li detektor boja prepoznati boju njihove majice.

DSC05151[1]

DSC05199[1]

Izrazito nam je drago što smo sudjelovali u ovim edukacijama jer su bile korisne ne samo za učenike, već za sve koji su u njima sudjelovali, i uvijek se veselimo suradnji s našim prijateljima iz Udruge slijepih SMŽ iz Siska.