Završen trening pisanja projekata u Udruzi IKS

Tijekom ožujka i travnja u Udruzi IKS se održavao „Trening pisanja projekata“. Ovaj trening nije bio planiran u projektu Info centra, trening smo radili kao dodatnu aktivnost, jer smo shvatili da je našim sugrađanima potreban ovakav trening koji je potpuno besplatan. Glavni cilj nam je bio povećati mogućnosti zapošljavanja sudionika u budućnosti nakon ovog treninga te promovirati karijeru u civilnom društvu. Mladima su dobili besplatnu priliku da se upoznaju s procesom pisanja projekata, te mogućnost da realiziraju svoje ideje koje bi mogle pomoći u razvoju cijele zajednice.

Trening je uspješno završilo 17 sudionika.  U prvoj fazi treninga, polaznici su dobili ponudu za prijavitelje i sve obrasce koji su im potrebni – opisni i obrazac proračuna u koje su unosili svoje projektne ideje. Polaznici su razradili svaki detalj projekta, radili su na ispunjavanju opisnog i proračunskog obrasca. Dakle, prošli su sve od plana aktivnosti pa sve do provedbe projekta na službenim projektnim obrascima i dokumentima.

Trening se tijekom ožujka i travnja održavao jednom tjedno po dva sata, a vodile su ga Tamara Jovičić, Gordana Paton, Sabina Stipanec i Larisa Brkić.

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.