Završen Socijala ljetni festival

Prošli tjedan od utorka do petka održavao se Socijala ljetni festival u organizaciji naših volontera Aktivaca i EVS volontera u projektu Active under pressure i Navigating the media current.

Zajedničkim snagama lokalni i EVS volonteri organizirali su svakodnevne radionice meditacije, glume, plesa, kreative, prve pomoći, kajakinga, filmskih večeri, a imali smo čak i buvljak.

Na žalost, zadnjeg dana festivala uoči samog završnog partyja vrijeme nam je odlučilo pokvariti planove tako da je program zatvaranja festivala upravo to i bio. Umjesto da smo se družili do sitnih jutarnjih sati, program je okončan nešto prije 22 sata podjelom zahvalnica volonterima koji su ovaj festival učnili mogućim.

Noći su ipak bile toplije u utorak, srijedu i četvrtak jer su ih lokalni su DJ-i zagrijavali od 23 pa do 02 sata plesnim ritmovima za sve generacije.

Prvoga dana održane su radionice meditacije i kazališta na kupalištu pod dirigentskom palicom Ivana Genca, potom kreativne radionice u mentorstvu Darte Olekše i Daniela Barukčića, plesna radionica koju je vodila naša volonterka Petra Božurić, večer svjetskih putnika s Iuliiom Pankratevom EVS volonterkom i gostima Kristinom Suppe i Davorom Krajačićem, noć filmova s Bojanom Juzbašićem i EVS volonterkom Alinom Davtyan te party s lokalnim DJ-ima.

Drugi dan započeli smo s meditacijom uz Kupu i nastavkom kazališne radionice, kreativnim radionicama, multikulturnom večeri uz EVS volonterke Iuliiu Pankratevu i Dartu Olekša, te večernjim partyjem za sve generacije.

Treći dan festivala program je započeo s meditacijom i kazališnom radionicom, nastavio se radionicom prve pomoći s volonterkama Crvenog križa Sisak, vožnjom kajacima u suradnji s Kajak-kanu klubom Kupa Petrinja, plesnom radionicom, filmskom večeri i partyjem.

Četvrti dan festival je počeo nešto kasnije nego ostalih dana s buvljakom u dvorištu Turkulinove 9, a nastavljen Velikom igrom uz Dartu Olekšu i lokalne volontere, te je završio u građanskom centru Udruge IKS ugodnim druženjem s lokalnim i EVS volonterima uz podjelu zahvalnica za svesrdan doprinos u održavanju prvog četverodnevnog ljetnog festivala u Petrinji.

Svakako je bitno napomenuti da se sve nabrojano ne bi moglo dogoditi bez velikoga volonterskog angažmana svih uključenih, stoga šaljemo VELIKO HVALA svima koji su na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijem održavanju Socijala ljetnog festivala, a to su redom:

lokalni volonteri: Andrea, Antonija, Bojan, Daniel, Darijo, Estela, Ivan, Ivan, Irma, Petra i Valeria
EVS volonterke: Alina, Amrei, Darta, Iuliia i volonter Alejandro
sponzori: Belona d.o.o.
mediji: Petrinjski radio i Portal53
DJ-i: Cella, Elaps, Emi, Defuse, Litra, Koc, Terox, Melomania i Gorski
suradnici: Metalurški fakultet u Sisku, Srednja škola Petrinja, Crveni križ Sisak, Kajak-kanu klub Kupa Petrinja
te zaposlenici Udruge IKS: Barbara, Larisa, Miroslav i Sabina

Poseban pozdrav i našem dragom Forte bandu koji su nam posudili dio razglasa za održavanje partyja, a planirali su sve iznenaditi i nastupom na zadnjoj večeri festivala.

Još jednom VELIKO HVALA svima i vidimo se na Socijali!

Ovaj članak dio je projekata “Active under pressure” i “Navigating the media current” financiranih od Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

logo-erasmusplus-700

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

agencijamob