Završen prvi ciklus edukacije za operatere na računalu

Od srpnja ove godine počeli smo s obukom za zvanje Operater na računalu u Kaznionici Glina, a završni ispit znanja za prvu grupu polaznika održan je 8. prosinca. S ponosom možemo istaknuti kako su svi polaznici pokazali dostatnu razinu znanja i s uspjehom završili obuku.

Završni ispit održan je pred komisijom iz POU Novska, suradnicima na programu RE-START koji Udruga IKS provodi u Kaznionici Glina. Svim polaznicima bit će izdane potvrde o položenom završnom ispitu za program osposobljavanja Operater na računalu s pravom na upis u radnu knjižicu.

“Iznimno mi je drago što su svi polaznici položili završnu provjeru znanja, te se nadam da će im ova nova znanja dobro doći u pronalasku posla”, rekao nam je voditelj obuke Miroslav Petrak.

Novopečeni operateri na računalu tako su u pet mjeseci provedbe programa naučili što su koji dijelovi računala, kako koristiti operativni sustav Windows, te alate Microsoft Office paketa. Obuka za program Operater na računalu nastavlja se i u idućoj godini provedbe programa, te se veselimo novom ciklusu!

Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.