Završen projekt Lutke čuvalice

Lutke čuvalice su projekt financiran od strane Sisačko-moslavačke županije, a projekt se provodio tijekom studenog i prosinca u Udruzi IKS. Cilj projekta je podizanje svijesti djece i šire zajednice o očuvanju kulturne baštine i identiteta SMŽ. Kroz projekt je izrađeno nekoliko lutaka u narodnim nošnjama koje su zatim korištene za izvođenje aktivnosti projekta.

Kako je u projektu stavljen naglasak na slabije razvijena i  ruralna područja, Udruga IKS je u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Dvor organizirala gostovanje s predstavom i izložbom lutaka. 6. prosinca volonteri i zaposlenici Udruge IKS posjetili su osnovnu školu Dvor gdje su izveli predstavu povodom proslave dana Sv. Nikole. Djeca su veselo pratila predstavu, a Sv. Nikola je kasnije svima podijelio i slatkiše.

Knjižnica i čitaonica Dvor je dugogodišnji suradnik Udruge IKS te smo i ove godine korisnike knjižnice razveselili s izložbom lutaka. Lutke čuvalice predstavljaju narodne nošnje, svečane haljine i odore te vitešku opremu.

Projekt „Lutke čuvalice“ financira Sisačko-moslavačka županija.