Završen III. Socijala ljetni festival

Prošli tjedan od četvrtka 05.07.2018. do subote 07.07.2018. održavao se Socijala ljetni festival u organizaciji naših volontera Aktivaca i EVS volontera na Kupalištu u Petrinji. Zajedničkim snagama lokalni i EVS volonteri organizirali su sportske i društvene igre, pjevali na karaokama, podijelili svoje osjećaje i probleme na radionici psihološke prve pomoći, naučili nove jezike i probali tradicionalna jela, puno meditirali, čitali poeziju uz vatru i odradili svirku! Uz pomoć izviđača, naučili smo kako zapaliti vatru i vezati čvorove, nakon toga smo se rashladili water balloon war-om i zaključili cijeli event zabavom uz lokalne DJ-e.

Prvoga dana održane su radionice meditacije koje je vodio EVS volonter Ricard Iglesias Caner, potom društvene igre kao što je human size Čovječe, ne ljuti se!, te sportske radionice gdje nam je Samuele Costantino pokazao opake MMA pokrete i samoobranu. Večer smo završili uz karaoke i podijelili nagrade najzabavnijim sudionicima!

Drugi dan započeli smo s meditacijom uz Kupu. U popodnevnim satima, podjelili smo svoje najveće strahove i probleme na radionici psihološke prve pomoći koji je vodila EVS volonterka iz Makedonije Rina Ajredini. Nastavili smo s radionicom stranih jezika i pomalo naučili sudionike španjolski, talijanski i albanski. Nakon radionice, sudionike smo počastili tradicionalnim delicijama koje su pripremili EVS volonteri.

U večernjim satima postavili smo ugodnu atmosferu uz svijeće i vatricu i čitali poeziju, a cijelu aktivnost vodila je Marija Ulisheva. Drugi dan festivala zaključili smo uz divne zvuke banda Digville.

Kao i prva dva dana, zadnji dan festivala započeli smo meditacijom, te smo u popodnevnim satima razdrmali atmosferu s water ballon warom i uz pomoć izviđača Joshue Patona i Noe Škrinjarića naučili smo kako zapaliti vatru i vezati razne čvorove. Socijala festival završili smo uz plesnu atmosferu i lokalne DJ-e do kasno u noć.

Svakako je bitno napomenuti da se sve nabrojano ne bi moglo dogoditi bez velikoga volonterskog angažmana svih uključenih, stoga šaljemo VELIKO HVALA svima koji su na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijem održavanju Socijala ljetnog festivala, a to su redom:

Lokalni volonteri Aktivci:  Bojan Juzbašić, Petra Božurić, Hana Jurković, Valeria Caci, Ivan Škrljac, Daniel Barukčić, Matej Gregec

EVS volonteri: Samuele Costantino, Ricard Iglesias, Marija Ulisheva, Almedina Habul, Rina Ajredini, Lucrezia Obino

Večer poezije: Matea Andrić, Mario Lovreković, Ivana Švragulja, Ines Kosturin, Sanja Domenuš, Ana-Marija Borić
Mediji: Petrinjski radio, Portal53, PS portal

Band Digville: Antonija Kihalić, Matej Smiljanić, Saša Tadić
DJ-i: Ivan Jezerčić, Sandi Bonjeković, Filip Sertić

Još jednom VELIKO HVALA svima i vidimo se iduće godine na Socijali!

Više fotografija:

Ovaj članak dio je projekata “Exploring and unveiling youth potential through volunteering”, aktivnosti “Creative summer” financiranih od Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

agencijamob