Završen III. Socijala ljetni festival

Prošli tjedan od četvrtka 05.07.2018. do subote 07.07.2018. održavao se Socijala ljetni festival u organizaciji naših volontera Aktivaca i EVS volontera na Kupalištu u Petrinji. Zajedničkim snagama lokalni i EVS volonteri organizirali su sportske i društvene igre, pjevali na karaokama, podijelili svoje osjećaje i probleme na radionici psihološke prve pomoći, naučili nove jezike i probali tradicionalna jela, puno meditirali, čitali poeziju uz vatru i odradili svirku! Uz pomoć izviđača, naučili smo kako zapaliti vatru i vezati čvorove, nakon toga smo se rashladili water balloon war-om i zaključili cijeli event zabavom uz lokalne DJ-e.

Prvoga dana održane su radionice meditacije koje je vodio EVS volonter Ricard Iglesias Caner, potom društvene igre kao što je human size Čovječe, ne ljuti se!, te sportske radionice gdje nam je Samuele Costantino pokazao opake MMA pokrete i samoobranu. Večer smo završili uz karaoke i podijelili nagrade najzabavnijim sudionicima!

Drugi dan započeli smo s meditacijom uz Kupu. U popodnevnim satima, podjelili smo svoje najveće strahove i probleme na radionici psihološke prve pomoći koji je vodila EVS volonterka iz Makedonije Rina Ajredini. Nastavili smo s radionicom stranih jezika i pomalo naučili sudionike španjolski, talijanski i albanski. Nakon radionice, sudionike smo počastili tradicionalnim delicijama koje su pripremili EVS volonteri.

U večernjim satima postavili smo ugodnu atmosferu uz svijeće i vatricu i čitali poeziju, a cijelu aktivnost vodila je Marija Ulisheva. Drugi dan festivala zaključili smo uz divne zvuke banda Digville.

Kao i prva dva dana, zadnji dan festivala započeli smo meditacijom, te smo u popodnevnim satima razdrmali atmosferu s water ballon warom i uz pomoć izviđača Joshue Patona i Noe Škrinjarića naučili smo kako zapaliti vatru i vezati razne čvorove. Socijala festival završili smo uz plesnu atmosferu i lokalne DJ-e do kasno u noć.

Svakako je bitno napomenuti da se sve nabrojano ne bi moglo dogoditi bez velikoga volonterskog angažmana svih uključenih, stoga šaljemo VELIKO HVALA svima koji su na bilo koji način doprinijeli kvalitetnijem održavanju Socijala ljetnog festivala, a to su redom:

Lokalni volonteri Aktivci:  Bojan Juzbašić, Petra Božurić, Hana Jurković, Valeria Caci, Ivan Škrljac, Daniel Barukčić, Matej Gregec

EVS volonteri: Samuele Costantino, Ricard Iglesias, Marija Ulisheva, Almedina Habul, Rina Ajredini, Lucrezia Obino

Večer poezije: Matea Andrić, Mario Lovreković, Ivana Švragulja, Ines Kosturin, Sanja Domenuš, Ana-Marija Borić Mediji: Petrinjski radio, Portal53, PS portal

Band Digville: Antonija Kihalić, Matej Smiljanić, Saša Tadić DJ-i: Ivan Jezerčić, Sandi Bonjeković, Filip Sertić

Još jednom VELIKO HVALA svima i vidimo se iduće godine na Socijali!

Više fotografija:

This article was put together for project Creative summer – Exploring and unveiling youth potential through volunteering “IKSplore”. The project is cofinanced by the European Union through the Erasmus+ programme.

Članak je sastavljen za projekt Kreativno ljeto – Istraživanje i otkrivanje potencijala mladih kroz volonterstvo “IKSplore”. Projekt sufinancira Europska unija kroz Erasmus+ program.

The Agency for mobility and EU programmes is the contracting authority and support for Erasmus+ projects in Croatia. Agencija za mobilnost i programe EU je ugovorno tijelo i podrška projekata Erasmus+ u Hrvatskoj.

Views expressed in this article are the sole responsibility of Association IKS and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Udruge IKS i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.