Započeo projekt “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”

Još jedan novi projekt započeo je s provedbom u Petrinji s 1. studenim 2017. Radi se o projektu “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Udrugom IKS, Mrežom udruga Zagor, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Centar, ACT Grupa i Hrvatski centar za razvoj volonterstva.

Ovaj veliki projekt koji će doprinijeti razvoju volonterstva u Hrvatskoj za ciljeve ima povećati kapacitete i broj organizatora volontiranja i volontera u svrhu poboljšanja usluga od općeg interesa te im osigurati sustavnu podršku kroz osnaživanje lokalnih volonterskih centara, osigurati učinkovit menadžment volontera u ustanovama zdravstva i socijalne skrbi koji prati standarde kvalitete za volonterske programe te doprinijeti jačanju javne svijesti o dobrobiti i vrijednostima koje volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici i društvu u cjelini.

U svih 5 partnerskih zajednica bit će održane edukacije iz menadžmenta volontera i izdavanja Potvrde o kompetencijama stečenima volontiranjem, kao i mentorska podrška u osmišljavanju i provedbi volonterskih programa prema standardima kvalitete za organizatore volontiranja, a lokalni volonterski centri središnje Hrvatske uključeni u projekt postat će primjeri dobre prakse.

Projekt je sufinanciran od strane EU (Europskog socijalnog fonda) i Ureda za udruge, a procijenjena mu je vrijednost od 697.924,69 kuna.

Iznimno se veselimo provedbi još jednog EU projekta u Petrinji, naročito kad se radi o razvoju volonterstva u našoj zajednici!

Projekt „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Volonterski centar Zagreb.