Zabavne aktivnosti za djecu u gradskom parku

U IKSu i ove godine nastavljamo uspješnu suradnju s Društvom naša djeca Petrinja. Dva puta tjedno tijekom cijelog srpnja,  naši volonteri provode aktivnosti za djecu zajedno s volonterima DNDa.

Aktivnosti se održavaju svakog ponedjeljka i srijede u Strossmayerovom parku u Petrinji od 19 do 20h. Tijekom tog vremena s djecom se provode različite kreativne i glazbene radionice kao što su: crtanje po betonu, grupni ples, ples sa stoličicama, crtanje/bojanje na malom i velikom papiru  uključujući i crtanje po pripremljenim matricama i sl., sportske aktivnosti kao što su: povlačenje konopa (djeca s djecom i roditelji protiv volontera), skakanje u vreći, kuglanje te razne igre s raznim loptama), logičko/praktične igre kao što su izrada papirnatih aviona, igranje s kockicama, ljudski čovječe ne ljudi se, čitanje priča…

 

Veliku pomoć bez koje se ne bi mogao održavati ovakav set aktivnosti imamo od strane međunarodnih volontera koji su došli volontirati u Petrinju u okviru projekta „Exploring and unveiling youth potential through volunteering – IKSplore“ u aktivnosti „Creative Summer 2019.“ Zahvaljujući ovom projektu 10 volontera iz Francuske, Španjolske, Italije i Mađarske obogaćuje ponudu socijalnih aktivnosti u Petrinji i uljepšava život građanima Petrinje.

Svaki put imamo neke nove aktivnosti ali uvijek ima i onih koje djeca najviše vole a to je crtanje, skakanje u vreći, povlačenje konopa i ljudski „čovječe ne ljuti se“.  Prvu aktivnost smo imali 3.7. a zadnju ćemo imati 31.7.2019. kada će i biti veliko finale. Do posljednjeg tjedna u aktivnost se uključilo preko 50 roditelja i 70 djece. Park je bio pun veselja, galame i smijeha dječice, volontera i roditelja koji su trčali okolo i zabavljali se.

Svi oni koji još nisu došli igrati se s nama, pozivamo Vas da nam se pridružite. Ostala su nam još 2 druženja prije kraja 7.mjeseca i ove krasne aktivnosti.

Aktivnost se provodi u okviru projekta Europske volonterske službe “IKSplore” koji je sufinanciran od strane Europske unije kroz program ERASMUS+. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge IKS i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

The Agency for mobility and EU programmes is the contracting authority and support for Erasmus+ projects in Croatia. Agencija za mobilnost i programe EU je ugovorno tijelo i podrška projekata Erasmus+ u Hrvatskoj.