Volontiranje na djelu

Fantastičan primjer videoaktvizma kao dobre metode građanskog odgoja.
OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica provela je volontersku akciju koju je snimala videoaktvistička skupina iz škole. Volonterska akcija  “Volontiranje na djelu”  organizirana je u sklopu EU projekta ” Moja škola-zajednica sa srcem” koju provodi Udruga IKS sa sedam partnerskih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji. Strani i lokalni volonteri su kroz brojne interaktivne igre i kreativne aktivnosti, djecu i mlade iz OŠ  animirali, poticali na razmišljanje, informirali i educirali o volontiranju i vrijednostima koje kroz aktivni angažman razvijamo u lokalnim zajednicama.
EVS volonteri Thomas i Ines s veseljem su stajali na štandu engleskog jezika i s lokalnim građanima, posjetiteljima i učenicima igrali razne igre i mozgalice te tako prosljedili znanje engleskog jezika i naučili nešto o lokalnoj zajednici. Raznolikost štandova  i atmosferu manifestacije možete pogledati u videu koji su uz pomoć koordinatorice Estele iz Udruge IKS i učiteljice OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, Ivane Turkalj snimili i montirali učenici videoaktivisti.
Link za video:OŠ Davorina Trstenjaka

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.