Volonterstvo u OŠ Sela

Vrijedni volonteri Udruge IKS i Lokalnog volonterskog centra Petrinja Ivan Škrljac, Simbad Hadžić i Miroslav Petrak, voditeljica Info centra za mlade Petrinja Sabina Stipanec i voditeljica LVC Petrinja Barbara Kositer u četvrtak 22. prosinca posjetili su šesti razred Osnovne škole Sela.

Razlog ovog posjeta bilo je održavanje radionice o volonterstvu. Nakon kratkog upoznavanja, učenici su se upoznali s osnovnim terminima povezanim uz volonterstvo a školski sat protekao je u dobrom raspoloženju.

Volonteri Simbad, Mirko i Ivan ispričali su o svom volonterskom iskustvu i o tome što rade kao volonteri, a nakon toga u kratkoj igri svi su zajedno došli do zaključaka o tome što je volontiranje, kako se može volontirati i zašto je volontiranje korisno i važno.

Učenici su pokazali veliko zanimanje ali i veliko znanje o volontiranju jer su do sad i sami sudjelovali u volonterskim akcijama. Bilo je zadovoljstvo raditi s ovim motiviranim i dobro raspoloženim mališanima i nadamo se kako ćemo surađivati i u budućnosti!

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt “Lokalni volonterski centar Petrinja” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Partneri u projetku su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i Grad Petrinja