Volonterska akcija u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji

Kao dio projekta Na valovima volonterstva – Infrastruktura za snažne i povezane zajednice čiji je nositelj Volonterski centar Zagreb u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji provedena je volonterska akcija koja je za cilj imala promociju projekta i vrijednosti volonterstva.

9.og siječnja u prostorijama Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u trajanju od 4 sata održane su aktivnosti učenja stranih jezika, predstavljanja kultura stranih zemalja, radionica šivanja lutaka, igranje društvenih igara i aktivnosti sportskog poligona. Sve aktivnosti odvijale su se u isto vrijeme, svi zainteresirani su mogli odabrati ono što ih najviše zanima i ogledati se u svim aktivnostima.

Ono što je za ovu akciju zanimljivo to je da su učenje stranih riječi i nekih specifičnosti drugih kultura upravo prenosili međunarodni volonteri iz svojih zemalja koji su proveli dva mjeseca u Petrinji. Tako su svi zainteresirani mogli čuti nove riječi, fraze i zanimljive činjenice o 6 zemalja: Italija, Francuska, Mađarska, Makedonija, Norveška i Bosna i Hercegovina. Sofia, volonterka iz Portugala pokazivala je početne korake u šivanju, dok su volonteri iz školskog volonterskog kluba Tadija Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji pomagali u aktivnostima sportskog poligona a i sami sudjelovali u nekima.

Akciji u školi su se pridružili korisnici Doma za stare i nemoćne osobe u Petrinji koji su se najviše zadržali na aktivnostima sportskog poligona i radionici šivanja.

Volonterske akcije poput ove od važnosti su za svaku zajednicu jer pružaju  novitete u vrijeme školskih praznika promičući vrijednosti volonterstva.
Na fotografijama pogledajte kako nam je bilo.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.