banovina-volonteri16

Veliki odaziv volontera za BANfest

 

Udruga IKS je prije dva tjedna objavila poziv građanima da se volonterski uključe u organizaciju BANfesta, najveće manifestacije na Banovini. Do danas su u udrugu stiglo 55 prijavnica volontera iz Petrinje, Gline i Dvora. Dodajmo tom broju gotovo sve stanovnike Marinbroda koji već danima pripremaju prostorije za BANfest i 20-tak volontera iz 7 lovačkih i ribičkih udruga: Lovačke udruge “Fazan”, Udruge športskih ribolovaca “Štuka”, Lovačke udruge “Šljuka” Glina, Lovačkog društva “Jelen” Stankovac, Lovačke udruge “Kuna” Maja, Lovačke udruge “Hrvatski dragovoljac” Novo Selo Glinsko i ŠRU “Glina”.

U udruzi IKS je 1. ožujka održan prvi sastanak volontera koji su pokazali interes za sudjelovanjem u organizaciji BANfesta. Organizatori su govorili o protokolu i važnosti volonterskog angažmana u BANfestu. U veselom raspoloženju su podijeljena zaduženja. Volonteri će biti redari, organizirat će PRESS centar, podjelu hrane, pomagat će u provedbi radionica za djecu, bit će pri ruci izlagačima, KUDovima i zborovima itd…

banovina-volonteri12

BANfest  je veliki projekt zajednice, o čemu najbolje svjedoči veliki interes volontera i činjenica da je ideja za organizaciju ovakve manifestacije došla upravo iz građanskih udruga.

cure-banfest-kuhinja

Žene iz Marinbroda uređuju kuhinju i prostorije u kojima će se održati BANfest