Uspješno završen međunarodni seminar Peerfom It!

Od 18. do 23. travnja u Ezcarayu u Španjolskoj profesionalci koji rade s mladima na interkulturalnosti i inkluziji sudjelovali su u ovoj inicijativi financiranoj Erasmus+ programom. Ciljevi ove aktivnosti koji su bili razmjena primjera dobre prakse svake od organizacija koje djeluju lokalno, kao i umrežavanje za buduće projekte uvelike su postignuti.

21 profesionalac iz 7 organizacija – ON&OFF kao koordinacijska, Dinamica Teatral kao suradnici te Theatre – Studio “Studentina” (Bugarska), Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (Hrvatska), Associoazione Culturale Zoe (Italija), Stichting The English Theatre STET (Nizozemska) i Asociatia Bolyongo Színházi Egyesület (Rumunjska) kao sudionici našli su se na sjeveru Španjolske kako bi razmijenili primjere dobre prakse u interkulturalnosti i inkluziji koju provode među mladima u svojim zajednicama.

Svaka od organizacija koje su sudjelovale na seminaru vodila je radionicu u trajanju od 90 minuta s teorijskim uvodom, provedbom aktivnosti i dijelom predviđenim za komentare. Važno je napomenuti sudjelovanje Fernanda Ruiza, pedagoškog i umjetničkog direktora Dinamica Teatral koji je podijelio primjere dobre prakse korištenja teatra u radu s osobama s mentalnim oštećenjima.

“Peerform It!” je europski projekt financiran kroz ključnu aktivnost 1 Erasmus+ programa Europske Komisije, pa je stoga održana i radionica dijeljenja iskustava, dobre prakse i savjeta u planiranju, provedbi i izvještavanju u Erasmus+ programu.

Tijekom ovog seminara profesionalci u područjima mladih, umjetnosti i interkulturalnosti stekli su nove kontakte i počeli razvijati transnacionalne projekte, a stvoreni su i novi edukacijski materijali kao i intelektualni zaključci kako proširiti korištenje teatra kao alata među mladima za promociju solidarnosti, inkluzije, poštovanja i interkulturalnog dijaloga.

Projekt Peerform It! financiran je sredstvima Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

Partneri u projektu su: