Upoznajte pripravnicu Elinu iz Francuske

Početkom ožujka studentica Elina Guesnon stigla je u Petrinju, kako bi sudjelovala u pripravničkom stažu u Udruzi IKS. Elina prima Erasmus+ stipendiju, a njezinu mobilnost osim njenog fakulteta i Udruge IKS, koordinira zajednica EU4EU.

EU4EU je međunarodna zajednica financirana Erasmus+ sredstvima, koja povezuje studente i organizacije diljem Europe, u svrhu omogućavanja pripravništva u inozemstvu. Pozivamo sve studente zainteresirane za pripravništvo ili studiranje u inozemstvu da se jave u Udrugu IKS, ili najbližem Eurodesk koordinatoru, a ispod donosimo Elininu priču:

Pozdrav! Moje ime je Elina Guesnon i dolazim iz Francuske, iz malog grada u Normandiji. Trenutno studiram u gradu Saint Germain en Laye, koji nije ni po čemu poseban, osim što je vrlo blizu Pariza, što mi dopušta da odem tamo kad god poželim, da napravim otprilike sve što poželim: posjetim muzeje, samo izađem van i cijenim grad, idem na koncerte i bilo što mi padne na pamet. Trenutno sam na prvoj godini magisterija znanosti na fakultetu Po St Germain en Laye. Studiram političke znanosti, a specijalizirala sam se za međunarodne odnose s fokusom na nevladine organizacije i humanitarni rad. Odabrala sam Petrinju i Udrugu IKS kao moje odredište i mjesto za pripravnički staž.

Ovo je zapravo moje drugo iskustvo života u inozemstvu na duže vrijeme, tijekom studiranja. Prošlu godinu sam u potpunosti provela studirajući u Italiji u Firenci. Bila je to prekrasna godina, puna novih otkrića i putovanja (i preporučam ovo iskustvo svima koji imaju mogućnost to iskoristiti). To je i jedan od razloga koji me motivirao da dođem u Petrinju, jer sam znala da će to biti vrlo formativno iskustvo za moj studij i mene osobno. Za nekoga poput mene tko kasnije želi raditi u neprofitnom sektoru, raditi danas u Udruzi IKS je ogromna prilika. Prilika da shvatim što znači biti nevladina, neprofitna organizacija, posebno organizacija s principima koji su bliski onima koje cijenim, a to je rad s mladima, volontiranje za moj lokalni ured UNICEF-a u mojoj školi, pomoć pri prikupljanju financijskih sredstava.

U manje ozbiljnim temama volim putovanja, povijest i izlaske s prijateljima, volim otkrivati nove stvari, učiti sve što mogu. Nadam se da ću tijekom svog boravka u Hrvatskoj moći posjetiti što više mjesta, jer Hrvatska je tako bogata zemlja.

Hello! My name is Elina Guesnon, and I am from France, I come from a small town in Normandy. I’m currently studying in Saint Germain en Laye, nothing special about this town, only that it is very close to Paris, which allow me to go there whenever I want, to do approximately anything that I want ; to visit museums, to just go out and appreciate the city, to go to concerts, and anything that comes to your mind. I am in my first year of master degree in Sciences Po St Germain en Laye. I study Political Sciences, and I specialized in International Relations with a focus on NGO’s and humanitarian work. I choose Petrinja and Association IKS as destination and place for my internship.

It is actually my second experience living abroad for a long period of time during my studies. Last year, I spend it entirely studying in Italy in Florence. It was a wonderful year, full of new discoveries and travels (and I recommend it to people who have the possibility to do it). It is one of the reasons that motivate me to come to Petrinja, because I knew that it would be a very formative experience both for my studying and myself. For someone like me who want to work in an NGO later on, to work in IKS today is a massive opportunity. An opportunity to grasp what it means to be an NGO, especially an NGO with principles that are close to the ones that I value, working with young people, for some time being  a volunteer for my local office of UNICEF in my school, help in collecting funds.

On a less serious note, I love traveling, history and going out with my friends, I love discovering new things, learning anything that I can. I hope that while being in Croatia, I will be able to visit as many places as possible, Croatia being such a rich country.

Jeste li znali da vam Eurodesk može otkriti još više mogućnosti poput ove, pronađite onu koja vam najbolje odgovara na Eurodesk opportunity finderu.Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.