Uplovite u volontersku avanturu s Udrugom IKS!

Volonterski centar Petrinja objavio je poziv za volontere – svi građani  pozvani su da se priključe u volonterske programe Udruge IKS!

Svi koji prate naše facebook stranice imali su prilike vidjeti naš poziv u kojem pozivamo što veći broj građana Petrinje, ali i cijele SMŽ da se uključe u volontiranje i učine nešto korisno za svoju zajednicu, ali i sebe. Udruga IKS provodi razne zanimljive programe u zajednici pa svatko može pronaći nešto “po svom guštu”.

Volonterski programi u koje se možete uključiti su:

Lutkarski studio – volontiranje u ovom programu idealno je za osobe koje vole rad s djecom i vole istraživati vlastitu kreativnost. Od pisanja scenarija za predstave, izrade scenografije, režiranja, dizajniranja i izrade lutaka, do izvođenja predstava i radionica s djecom, volontiranje u Lutkarskom studiju zasigurno je jedan od najveselijih i najšarenijih programa!

Dom za starije i nemoćne osobe – jednom tjedno u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji imamo priliku razveseliti korisnike i zaigrati bingo. Volonteri u Dom odnose opremu, pomažu korisnicima pri traženju i bilježenju izvučenih brojeva te se uz to svi dobro zabavljaju! Po potrebi korisnika možemo organizirati i karaoke, filmske projekcije, kreativne radionice i slično.

Dom za psihički bolesne odrasle osobe – jednom tjedno u ovoj ustanovi igramo bingo s korisnicima Doma, ili se po potrebi zabavljamo uz kreativne radionice, društvene igre, gledanje filmova ili karaoke.

Asistent u provedbi radionica s djecom – kroz veliki europski projekt “Moja škola – zajednica sa srcem” provodit ćemo radionice na temu volonterstva u osnovnim školama na području Banovine. Volonteri će pomagati s opremom, materijalima za radionice i animirati djecu tijekom radionica.

 

Pomoć u učenju – već godinama naši vrijedni volonteri sudjeluju u programu “Sat učenja, sat igranja” kroz koji pomažu osnovnoškolcima u svladavanju školskog gradiva kroz sat vremena učenja, a zatim se opuštaju uz sat vremena igre u prostoru Građanskog centra.

Aktivci – volonterski program namijenjen mladima u kojem lokalna grupa mladih kreira inicijative u zajednici i aktivno radi na poboljšanju kvalitete života mladih na području Petrinje ali i diljem SMŽ.

Fotograf / snimatelj / montažer / web administrator – volonterski program za kreativne osobe koje će pratiti rad Udruge IKS, ali i ritam našeg grada te pravovremeno izvještavati i objavljivati sadržaje. Idealno za zaljubljenike u multimediju i internet!

Pozivamo sve zainteresirane da posjete Volonterski centar Petrinja u Turkulinovoj 9, nazovu nas na broj telefona 044/813-709, obrate nam se na naše facebook stranice Udruga IKS i Volonterski centar Petrinja ili nas kontaktiraju putem e-maila na volonteri@udrugaiks.hr, te uplove u volontersku avanturu, razviju vještine, znanja i kompetencije i postanu konkurentniji na tržištu rada, ali i zadovoljniji sami sobom! 

   

 

Ovaj članak dio je projekta “Naša zajednica, naša odgovornost” koji sufinancira Sisačko moslavačka županija.

Sisačko moslavačka županija