UNO turnir u IKS-u

Volonteri udruge IKS koji djeluju unutar grupe mladih inicijatora i kreatora promjena u zajednici pod imenom „Aktivci“ u četvrtak 8. veljače organizirali su UNO turnir. Turnir je održan u prostoru Udruge IKS, odnosno Građanskog, Info i Volonterskog centra, a sudjelovalo je 20-ak strastvenih igrača svih uzrasta koji su došli odmjeriti snage u igri UNO.

Prije samog turnira volonteri su upoznali sudionike s dosadašnjim radom grupe Aktivci i predstavili aktivnosti koje su održane zahvaljujući ovoj inicijativi mladih koja aktivno radi na stvaranju sadržaja za sve mlade u našoj zajednici osluškujući njihove potrebe i interese. Tako su Aktivci do sada organizirali tri ljetna kampa i dva festivala, te pregršt aktivnosti za mlade, ali i one starije od 30 godina.

 

Nakon upoznavanja s pravilima igre turnir je započeo, a igrači su podijeljeni u četiri grupe po pet igrača koji su odigrali po četiri partije ove igre. Igrači s najmanje bodova u svakoj grupi igrali su u finalu, a najuspješnija na turniru bila je Monika Josipović koja je osvojila prvo mjesto, dok su je u stopu pratili Anamarija Blažević na drugom i Ivan Blažević na trećem mjestu. 

Tri najuspješnija igrača osvojila su i simbolične nagrade, a svi sudionici iskazali su veliko zadovoljstvo ovim događajem te se nadaju kako će se ovakva ili slična aktivnost ubrzo ponoviti. Kako bi se to i dogodilo, svi zainteresirani mladi su pozvani da dođu četvrtkom u 19:30 u prostorije Udruge IKS u Turkulinovoj 9 i druže se s volonterima, te kritičkim promišljanjem i svojim idejama pomognu u radu Aktivaca uz kokice i cedevitu što je kroz godine rada postalo obilježje redovitih tjednih sastanaka.