Udruga IKS na Teksaškom karnevalu u Sisku

Udruga IKS ove je godine prvi puta gostovala na Teksaškom karnevalu u Sisku koji se održava od 2010. godine u organizaciji Ministarske službe HiS Print iz Sjedinjenih Američkih Država. Naši prijatelji iz HiS Print-a pozvali su nas na druženje 1. srpnja od 18 sati na Sisačkoj šetnici gdje su za brojne posjetitelje pripremili zanimljiv program s brojnim aktivnostima.

IKS se građanima Siska i gostima iz Teksasa predstavio s lutkarskim studiom i programom Europske volonterske službe (EVS) koji provodimo od 2011. godine, te Info centrom za mlade i lokalnim Volonterskim centrom Petrinja.

Udruga IKS i HiS Print ministries surađuju već nekoliko godina, nakon partnerskog posjeta Udruge slijepih SMŽ i HiS Print-a Udruzi IKS prilikom čega su se upoznali sa svim našim aktivnostima. Naše prijatelje iz Teksasa posebno su se dojmile muppet-puppet lutke koje izrađujemo u lutkarskom studiju i kroz koji provodimo EVS projekte na razne teme poput građanskog odgoja, tolerancije, ljudskih prava, nenasilja u školama, volonterstva i ostalih tema.

Među brojnim aktivnostima koje su organizatori pripremili u sklopu Teksas karnevala bilo je hvatanje goveda lasom, gađanje papirnih pataka iz plastične “puške”, rušenje čunjeva lopticom, bacanje baseball lopte prema mreži s mjeračem brzine izbačaja i mnoge druge, a sam početak karnevala započeo je plesom polaznika sportskog plesnog kluba Top step iz Siska. Nakon dvosatnog druženja uz rekreativne aktivnosti, posjetitelji su mogli čuti svjedočanstvo i životnu priču bivšeg trenera kita ubojica, nakon čega su se mogli pridružiti u zahvali uz Davida Moss-a iz HiS Print-a, a uslijedio je i glazbeni program za sve građane koji su upriličili volonteri HiS Print-a.

 

Ovaj članak dio je projekta “Puppet theatre – A fair play” financiranog od Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

logo-erasmusplus-700

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

agencija-mobilnost-logo