Udruga IKS i Info centar Petrinja u Daruvaru

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja već su drugu godinu za redom gostovali na Tjednu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije koji po šesti puta za redom organizira Udruga Impress.

Tjedan zdravlja bio je otvoren od nedjelje 23. travnja do nedjelje 30. travnja, a cilj je promoviranje zdravog načina života i brige o zdravlju, a sve pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zaposlenici Udruge IKS Sabina Stipanec i Miroslav Petrak, te EVS volonteri Alejandro Medina, Amrei Hatzler i Iuliia Pankrateva predstavili su okupljenima na Trgu Franje Tuđmana u Daruvaru lutke iz Lutkarskog studija, dijelili informacije kroz Info centar za mlade Petrinja, promovirali mogućnosti mobilnosti mladih kroz Erasmus+ program s posebnim naglaskom na Europsku volontersku službu.

Sve aktivnosti u sklopu Tjedna zdravlja bile su potpuno besplatne za građane, a na Sajmu zdravlja u subotu 29. travnja građani su mogli izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi, kušati zdrave slastice, pogledati nastupe raznih uzrasta mažoretkinja Impress, zumba plesačica i prezentaciju obrambenih vještina Karate kluba Petrinja.

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.