U SISKU ODRŽAN PRVI TRENING U OKVIRU PROJEKTA „WHY YOUTH WORK IS GOOD“

U tjednu od 14. do 20. lipnja 2019. održan je prvi trening u okviru projekta „Why Youth Work is Good“ na kome je sudjelovalo 15 predstavnika partnerskih organizacija iz Bugarske, Grčke, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske koji imaju bogato  iskustvo u radu s mladima.

Tema ovog treninga je „Digitalni rad s mladima“ odnosno pristup i rad sa mladima kroz korištenje digitalnih alata i novih tehnologija.

Mi koji radimo s mladima znamo da mladi najviše vremena provode na svojim gadget-ima i u on line svijetu te da bi ih animirali moramo i mi ispratiti njihovu kulturu. Također shvatili smo da smo „sporiji“ od mladih glede korištenja digitalnih alata i različitih aplikacija te da nam je neophodno udružiti resurse, učiti jedni od drugih kako bi mogli lakše i kvalitetnije pristupiti mladima i raditi s njima.

Upoznali smo se s preko 50 različitih digitalnih alata koje mladi koriste, a zbog lakšeg praćenja organizirali smo ih u sljedeće kategorije:

  • Regrutacija
  • Kreativnost
  • Socijalizacija
  • Učenje
  • Projekt / organizacijski menadžment

Pored nama već poznatih alata zanimljivo je bilo informirati se i o nekima koje do sada nismo koristili kao što su: InterNations, Gamification, Adecco, Spotify, Graphics, Incredibox, Animoto, Badges, Grafiti, PowToon, PlanBoard, Prizee, TechSoup, Cities of Learning, ActionBound, I-learning i mnogi drugi.

 

Projekt je financiran od strane EU kroz program „Erasmus+ KA2 Strateška partnerstva u oblasti mladih“