U Kaznionici Glina završio trening Kluba tražitelja posla

U razdoblju od 2. listopada do 13. studenog održavao se trening Kluba tražitelja posla za već drugu glupu polaznika ove godine. Klub tražitelja posla je sveobuhvatno osposobljavanje koje prepoznaje da je za pronalazak posla potrebno više od dobrog životopisa i intervjua za posao. Počinje pronalaskom zajedničke točke između vještina i znanja radnika te potreba poslodavca, a fokusira se ne samo na pronalazak posla već i na zadržavanje radnog mjesta i napredovanje u karijeri.

Pojačani interes za ovakve aktivnosti rezultirao je sa čak deset redovitih polaznika koji su aktivno sudjelovali i na kraju dobili uvjerenja o završenom programu. Klub tražitelja posla dio je aktivnosti programa “RE-START” koji se u trajanju od tri godine provodi u Kaznionici Glina.

Uz Klub tražitelja posla, provodi se i obuka za Operatera na računalu koja je u tijeku i završava krajem prosinca, a polaznici će imati priliku polagati ispit i upisati osposobljavanje u radnu knjižicu.

Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od strane Ministarstva pravosuđa Repulike Hrvatske.