U IKSu održana informativna radionica o aktivnim mjerama za samozapošljavanje

U okviru projekta „Evolucija zajednice“ u prostoru Udruge IKS u Turkulinovoj 9 u Petrinji gdje je s radom započeo poduzetnički inkubator, 29.07.2020. održana je informativna radionica o aktivnim mjerama za samozapošljavanje nezaposlenih osoba.

Predavanje je organizirano u suradnji s Područnim uredom HZZ Sisak koji je prezentirao i objasnio zainteresiranim sudionicima kako mogu ostvariti poticaje za zapošljavanje. Nadalje, obrađena je tematika pravnih oblika obrta i tvrtke te prednosti i mane u poslovanju istih.

Predavanje je pratilo 9 sudionika koji su zainteresirani za pokretanje vlastitog posla, a uključeni su i u druge aktivnosti  projekta “Evolucija zajednice”. Radionica je bila izvrna prilika za sva pitanja korisnika koja se odnose na konkretne i planove vezane za njihove poslovne ideje.

Radionica je bila više nego poučna te kao jedan od prvih opipljivih rezultata projekta možemo navesti da je jedan od korisnika već započeo s procesom ostvarivanja potporue samozapošljavanju. Nakon detaljnog informiranja o svim potrebnim detaljima i načinu ostvarivanja prava na poticaj, vjerujemo da će i ostali korisnici krenuti istim putem te iskoristiti aktivne mjere HZZa

Informativna radionica samo je jedna u nizu aktivnosti koje doprinose postizanju općeg cilja projekta a to je podići kapacitete te motivaciju i razvoj mekih i transverzalnih vještina marginaliziranih skupina kroz edukativne programe usmjerene ka zapošljavanju ili samozapošljavanju.

Ovaj projekt sufinanciran je kroz Europski socijalni fond Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ – “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru”. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.224.922,45 kn