Tribina Zavolontiraj se

Udruga IKS je u suradnji s Kaznionicom Glina organizirala tribinu „Zavolontiraj se“ s temom volonterstva koja se održala u prostoru Kaznionice 5. prosinca u 14 sati, povodom Međunarodnog dana volontera.

Volontiranje je način aktiviranja ljudi u zajednici koji povećava odgovornost za društveno djelovanje i pokretanje demokratskih promjena. Volontiranje nas čini tolerantnima, osjetljivima na probleme zajednice, te snažnijima za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva.

Udruga IKS promiče volontiranje kroz rad Volonterskog centra Petrinja od 2012. godine i aktivno radi na podizanju svijesti građana, organizacija i institucija u Sisačko-moslavačkoj županiji i šire. Tribina “Zavolontiraj se” imala je za cilj promicanje dobrobiti volonterskog angažmana i poticanje sudionika na aktivan i pozitivan angažman nakon povratka u njihove zajednice. Sudionici su imali priliku saznati nešto o zakonskom okviru volontiranja u Republici Hrvatskoj, dobrobitima volontiranja te važnosti volonterskih knjižica i potvrda o kompetencijama. Tijekom cijele aktivnosti sudionici su poticani da izraze svoja mišljenja i aktivno se uključe u raspravu,  a imali su priliku i čuti iskustva volonterki Udruge IKS, Antonije i Estele te pogledati video s održavanja manifestacije Hrvatska volontira. Osim aktivnih volonterki na tribini su sudjelovali i predstavnici Udruge: Barbara, Larisa, Sabina i Gordana te izvršna direktorica Tamara Jovičić.

Tribina “Zavolontiraj se” dio je aktivnosti programa “RE-START” kroz koji Udruga IKS u Kaznionici Glina provodi i obuku za operatera na računalu te Klub tražitelja posla, a tijekom sljedeć mjeseca planirano je još jedno druženje s lutkarskom predstavom za djecu zatvorenika.

Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.