Tribina o radu s mladima u lokalnim zajednicama

30.rujna 2019 Mreža Mladih Hrvatske održala je tribinu o radu s mladima u lokalnim zajednicama. U prvom dijelu programa predstavljeni su rezultati projekta „Rad s mladima kao pokretač lokalnih zajednica“ koji MMH provodi u partnerstvu s Volonterskim Centrom Osijek. Također razgovaralo se  i raspravljalo i o radu s mladima i procesu njegove profesionalizacije na tribini na kojoj su gostovali Anamarija Sočo (Status M), Sara Sušanj (Udruga Delta), Sanja Vuković-Čović (PRONI Centar za socijalno podučavanje), Sabina Stipanec (Udruga IKS) i Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku).

Sabina Stipanec istaknula je kako se  zapravo htjelo ukazati na problem ne standardizacije rada s mladima u RH, sve više mladih odlazi iz malih sredina te se događa sve veća centralizacija  u većim gradovima što utječe na to da neki djelovi RH ostaju ne naseljeni. Tijekom procesa uvođenja rada s mladima u RH ne trebamo gubiti vrijeme već se poslužiti kvalitetnim primjerima koje postoje diljem Europe. Priznavanje rada s mladima kao profesije bi u konačnici značilo priznavanje mladih osoba kao prioriteta u RH te se treba raditi na spriječavanju njihovog iseljavanja u inozemstvo, stvaranja kvalitetnih radnih mjesta i mogućnosti za obrazovanje i usavršavanje.