Trening pisanja projekata u Info centru za mlade

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja organiziraju „Trening pisanja projekata“ u Građanskom centru u Udruzi IKS. Od studenog 2015. godine u Udruzi IKS djeluje Info centar za mlade kroz projekt Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Projekt „INFO switch“ pridonosi poboljšanju informiranosti i savjetovanja mladih, podizanju kvalitete pri pružanju informacija, a aktivnosti su usmjerene osnaživanju mladih za zapošljavanje, poduzetništvo i uključivanje u donošenje politika za mlade.

U petak 02. ožujka 2018. u 17:30h u Turkulinovoj 9 u prostorima Udruge IKS održat će se inicijalni sastanak za sve sudionike. Tijekom sastanka sudionici će imati priliku dobiti sve potrebne informacije o daljnjem sudjelovanju na treningu, te raspored i program treninga. Prijaviti se mogu svi na mail infocentar53@udrugaiks.hr ili na broj telefona 044/813-709 sa svojim imenom, prezimenom i godinom rođenja i tako rezervirati svoje mjesto na treningu pisanja projekata!

O kakvom treningu je riječ, objasnila je Larisa Brkić, voditeljica Info centra za mlade Petrinja.

„Ovaj trening nije bio planiran u projektu Info centra, ovo radimo kao dodatnu aktivnost, jer smo shvatili da je našim sugrađanima možda potreban ovakav trening koji je potpuno besplatan. Trening je namijenjen svima koji su zainteresirani. Prednost ćemo dati mladim, nezaposlenim osobama, no nije problem ako se prijave i starije osobe. Imat ćemo selekciju nakon što dobijemo sve prijave, te ćemo na inicijalnom sastanku uputiti naše sudionike kako i što dalje.“

Brkić je objasnila i kako će se trening odvijati.

„U prvoj fazi treninga, polaznici će dobiti ponudu za prijavitelje i sve obrasce koji su im potrebni – opisni i obrazac proračuna u koje će unijeti svoje projektne ideje. Primjere uspješnog projekta ćemo im prikazati na konkretnim primjerima. Polaznici će razraditi svaki detalj projekta, radit će na ispunjavanju opisnog i proračunskog obrasca. Dakle, proći će sve od plana aktivnosti pa sve do provedbe projekta na službenim projektnim obrascima i dokumentima“.

Zainteresirani za ove treninge ne moraju imati nikakva predznanja o pisanju projekata?

„Ne, apsolutno ne moraju imati nikakva predznanja, zato i radimo ovaj trening kako bi ih uputili u sve detalje i kako bi im dali odgovore na sva njihova pitanja, tako da može doći svatko tko je zainteresiran, bez obzira na predznanje“, rekla je voditeljica Info centra za mlade koja je objasnila i što je cilj ovog treninga.

„Glavni cilj nam je povećati mogućnosti zapošljavanja sudionika u budućnosti, nakon ovog treninga te promovirati karijeru u civilnom društvu. Mladima ćemo pružiti besplatnu priliku da se upoznaju s procesom pisanja projekata i realiziraju svoje ideje koje bi mogle pomoći u razvoju cijele zajednice.

Zainteresirani za „Trening pisanja projekata“ mogu se prijaviti elektroničkom poštom na adresu: infocentar53@udrugaiks.hr ili na broj telefona 044/813-709 sa svojim imenom, prezimenom i godinom rođenja i tako rezervirati svoje mjesto.

Inicijalni sastanak za sve sudionike bit će održan u petak, 2.ožujka 2018. u 17.30 u Turkulinovoj 9, u prostorijama Udruge IKS. Tijekom sastanka sudionici će dobiti sve potrebne informacije o daljnjem sudjelovanju na treningu.

Treninge koji će se tijekom ožujka održavati jednom tjedno po dva sata, vodit će Larisa Brkić, Sabina Stipanec i Gordana Paton.

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.