Trening “Different but Equal” u Bugarskoj

Treću godinu za redom, Udruga IKS ostvarila je uspješno partnerstvo s bugarskom organizacijom “Focus – European Center for Development” te opet nudi mogućnosti sudjelovanja u raznim treninzima i osposobljavanjima u inozemstvu.

Ovog puta partneri smo na projektu “Different but Equal” koji će se održati od 16. do 23. svibnja u gradu Pazardjik u Bugarskoj. Tema treninga je razmjena iskustava u radu s osobama s invaliditetom odnosno mentalnim ili fizičkim oštećenjima, naročito mladima, te učenje raznih metoda društvene integracije, razumijevanja poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom susreću te jačanje kapaciteta organizacija koje rade s osjetljivim skupinama. Ovo je idealna prilika za sve osobe starije od 18 godina koji žele produbiti svoja znanja u ovom području, a na treningu iz Hrvatske mogu sudjelovati tri sudionika.

Trening će biti održan na engleskom jeziku. Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja i prehrane. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail barbara@udrugaiks.hr ili volonteri@udrugaiks.hr kako bi dobili  više informacija. Nadamo se kako će se odazvati veliki broj zainteresiranih osoba spremnih za učenje stjecanje novih iskustava!