Treći modul Eurodesk treninga

Tijekom prošlog tjedna, od 26. veljače do 01. ožujka 2018. održan je 3. modul treninga za Eurodeskove multiplikatore prema Eurodeskovom programu osposobljavanja (Eurodesk Qualifying Training Programme).

Trening je vodila Katarina Brajdić iz Agencije za mobilnost i programe EU, uz suradnicu Dianu Kovačić. Na treningu su sudjelovali predstavnici 15 Eurodesk multiplikatora, među kojima i predstavnica Udruge IKS Sabina Stipanec. Sam trening se sastojao od raznih tema poput on line alata, odnosa s javnošću i Euroclasses prezentacije, a sudionici su imali priliku pobliže se upoznati s novim portalom Eurodeska te čuti stručnjake koji su prezentirali Europass i Europsku iskaznicu za mlade.

Program treninga je bio veoma koristan za multiplikatore jer će alate poput answer gardena, padleta i kahoot kviza, savjeta za odnose s javnošću i prezentacija o mobilnosti koristiti u svakodnevnom radu. Osim već spomenutih alata, multiplikatori su imali priliku osmisliti i neke nove metode rada s mladima, te proći kroz planove za iduću godinu rada.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.