Treći ciklus obuke za operatera na računalu

Program RE-START trenutno je u trećoj i završnoj godini provedbe aktivnosti, te je u sklopu programa održan treći ciklus obuke za Operatere na računalu. Predavanja su započela u svibnju te trajala do rujna, a na njima je sudjelovalo 10 zatvorenika. Kroz fond od 150 sati sudionici su prošli teme poput sastavnih dijelova računala, kako koristiti operativni sustav Windows, te alate Microsoft Office paketa.

Završni ispit održan je 13. rujna, pred komisijom iz Pučkog otvorenog učilišta Novska, suradnicima na programu RE-START, a svi sudionici su uspješno položili ispit. Polaznicima će biti izdane potvrde o položenom završnom ispitu za program osposobljavanja Operater na računalu s pravom na upis u radnu knjižicu.

Procesom informatičkog opismenjavanja pomažemo korisnicima pri budućem pronalasku posla, u doba kada je tehnologija sveprisutna imaju priliku naučiti vještine koje će im svakodnevno biti od koristi.Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od strane Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.