Treća godina programa RE-START u Kaznionici Glina

Već treću godinu za redom Udruga IKS provodi program RE-START u Kaznionici u Glini. Glavne aktivnosti programa RE-START su osnaživanje pojedinaca i povećanje zapošljivosti putem obuke za operatera na računalu, neformalne edukacije Kluba tražitelja posla, te radionica neformalnog učenja o raznim zanimljivim i edukativnim temama.

Program RE-START traje do kraja ove godine, a aktivnosti Kluba tražitelja posla i obuke za operatera na računalu su trenutno u provedbi. Korisnici su pokazali veliki interes za aktivnosti koje Udruga IKS provodi u Kaznionici te na radionicama trenutno sudjeluje preko 20 osoba.

Ove godine u planu su još i radionica financijske pismenosti, obilježavanje europskog dana jezika, svjetskog dana animiranog filma, svjetskog dana izumitelja, međunarodnog dana solidarnosti te svjetskog dana smijeha.

Ovakve aktivnosti su ključne pri pružanju potpore tijekom izdržavanja kazne zatvora te u rehabilitaciji zatvorenika i pripremi za povratak u zajednicu kako bi postali aktivni građani. Udruga IKS planira proširiti aktivnosti koje provodi u kaznenim tijelima prijavom novih projektnih prijedloga i veselimo se provođenju novih aktivnosti za dobrobit naše zajednice.

Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.