Time to move info štand

22. listopada Udruga IKS posjetila je Srednju školu Petrinja i održala info štand povodom Time to move kampanje. Svjesni brojnih obaveza i školskog rasporeda kojeg se učenici trebaju pridržavati, odlučili smo im olakšati pristup informacijama i dovesti stručnjake k njima.

Djelatnici Udruge IKS, Larisa i Matej te EVS volonterke Blanka i Sofia tijekom dva sata bili su dostupni učenicima srednje škole, odgovarali na njihova pitanja i motivirali ih na sudjelovanje u projektima mobilnosti. Učenici su mogli riješiti kratke zadatke i osvojiti ulaznice za Eurodesk Halloween koji će se održati u Udruzi IKS 26. listopada.

Eurodesk je mreža organizacija rasprostranjenih diljem Europe koje pomažu mladima pronaći pravu priliku za mobilnost. Tijekom cijelog mjeseca listopada Eurodesk multiplikatori organiziraju zabavne i informativne aktivnosti za mlade. Na karti Eurodeska možeš pogledati sve događaje i saznati koji se održava u tvojem susjedstvu.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.