DSC04151

Premijera predstave „Daleko putovanje“

Danas su volonteri Udruge IKS premijerno održali svoju prvu predstavu pred brojnom publikom u Domu za psihički bolesne osobe Petrinja.

 

“Daleko putovanje” je zabavna, smiješna predstava koja promiče jednakost među djecom. Predstava počinje tako što Ivan, dječak iz Petrinje, mora otputovati sa svojom obitelji u daleku zemlju. U toj zemlji sve izgleda čudno- priroda, vrijeme pa i ljudi.

 

DSC04153

Ivan provodi vrijeme sam jer ga ostala djeca smatraju čudnom bubom, dok se jednog dana kroz igru ne zbliži sa grupicom dječaka. Tada svi shvaćaju kako usprkos različitostima imaju nešto bitnije zajedničko – svi su djeca.

 

DSC04154

 

DSC04170

 

DSC04159

 

DSC04154

 

DSC04175

 

Na predstavi su sudjelovali EVS volonteri u projektu “Puppet theatre, my friend the puppet” Guillem, Laetitia i Noémie te lokalni volonteri Bojan i Miroslav koji su ovom prilikom uljepšali svakodnevicu korisnika Doma.

 

DSC04183

 

DSC04184

 

DSC04185

 

Projekt “Puppet Theatre – my friend the puppet” financira Europska unija kroz program Erasmus+

Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

 

logo-erasmusplus-700

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

 

agencija-mobilnost-logo