Startale prve edukacije u okviru projekta „Evolucija zajednice“

Početkom srpnja u dijelu zgrade u Turkulinovoj 9 u Petrinji, koji se trenutačno preuređuje u poduzetnički inkubator započeo je prvi od tri edukacijska ciklusa koji su sastavni dio projekta “Evolucija zajednice”

„Evolucija zajednice“ naziv je novog projekta koji Udruga IKS provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Sisak, a u okviru kojega s radom započinje Poduzetnički inkubator pod nazivom »EVOLUT«.

Glavni cilj projekta je podići kapacitete te motivaciju i razvoj mekih i transverzalnih vještina marginaliziranih skupina kroz edukativne programe usmjerene ka zapošljavanju ili samozapošljavanju.

Tijekom pripremnog perioda 17 osoba iz Petrinje i okolice se prijavilo na naš program a 10 od tih 17 osoba sudjeluje u edukativnom programu »Klub tražitelja posla« kao prva grupa sudionika, dok će druga grupa sudionika na istu edukaciju u rujnu / listopadu.

Edukacija za prvu grupu zbog ljetnog perioda održava se intenzivno svakodnevno do kraja srpnja a kako to izgleda možete vidjeti na slikama dolje.

Ovaj projekt sufinanciran je kroz Europski socijalni fond Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ – “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru”. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.224.922,45 kn.