Socijala ljetni festival u Petrinji

Nešto se odlično “kuha” u Udruzi IKS!

Krajem mjeseca lipnja održan će biti ljetni festival u trajanju od 4 dana, a zadnjeg dana festivala organizatori najavljuju i veliki PARTY!

Četverodnevni SOCIJALA festival bit će održan na dvije glavne lokacije: dvorište Udruge IKS (Turkulinova 9), te gradsko kupalište Petrinja. Sve počinje u utorak 27. lipnja s radionicom meditacije, a nastavlja se nizom cjelodnevnih aktivnosti i radionica te završava u kasnim satima programom koji su pripremili lokalni DJ-i. I tako sva četiri dana!

Festival SOCIJALA su osmislili i pripremili lokalni volonteri Aktivci u suradnji s EVS volonterima Udruge IKS, a cjeloviti program pogledajte u nastavku teksta.

Filmske večeri, sati glume, plesa, vožnja kajacima, kreativne radionice, multikulturne večeri, velika strateška igra i razna iznenađenja – pa tko ne bi došao na ovakav događaj?

Naziv festivala odabrali su sami volonteri Aktivci te još prošle godine sastavili jednodnevni festival, a ove godine dižu ga na skroz novu razinu. Nastavak je to tradicije međunarodnih ljetnih kampova u Udruzi IKS iz čega se rodio Ćilim for the Chillin’ party, a kojemu je prirodan rast bio festivalsko događanje. Festival je pokrenut s ciljem povećanja broja aktivnosti i događanja za mlade koje dolaze od samih mladih, a okupljenih u volonterskoj grupi Aktivci Udruge IKS.

Prošlogodišnja Socijala u suradnji s danas više nepostojećim Savjetom mladih grada Petrinje okupila je zainteresirane prolaznike na radionicama privremene tetovaže, prve pomoći, umjetnosti, glume i fenomenalnim čajevima čudnovatih naziva poput “zmajskog oka”, “viline prašine” i drugih, a poznati DJ-i Kozlowsky i Šinka učinili su večernji dio festivala još zabavnijim i plesnijim.

Ove godine postava DJ-a je pomlađena i stoga od 27. do 30. lipnja svi putovi vode u Petrinju i na SOCIJALA LJETNI FESTIVAL!

Vidimo se na SOCIJALA LJETNOM FESTIVALU 🙂

FB event: https://web.facebook.com/events/1347124545368405/

PROGRAM FESTIVALA

27.06. utorak

[Kupalište]

12:00 – 16:00 Kreativne radionice (crtanje i slikanje po ulicama, radionica stripova, izrada materijala iz plastičnih vrećica, recikliranje tetrapaka u torbe i novčanike…)

17:00 – 19:00 Plesna radionica – salsa, discofox i ostali društveni plesovi

19:00 – 21:00 Večer svjetskih putnika

21:30 – 23:00 Noć filmova

28.06. srijeda

[Kupalište]

12:00 – 16:00 Kreativne radionice (radionice animacije, slikanje matricom, crtanje i slikanje po ulicama, stripovi…)

18:00 – 22:00 Multikulturna večer

29.06. četvrtak

13:00 Radionica prve pomoći
[Kupalište]

14:00 – 17:00 Vožnja kajacima (u suradnji s Kajak-kanu klubom Petrinja)

17:30 – 19:00 Plesna radionica

21:30 – 23:00 Noć filmova

30.06. petak

10:00 – 14:00 BUVLJAK
[Dvorište Udruge IKS, Turkulinova 9]

14:00 – 16:00 Velika igra (igra “preživljavanja” sa strateškim razmišljanjem i zanimljivim izazovima)
[Kupalište]

20:00 – 22:00 Zatvaranje festivala (iznenađenja, igre, predstave, ples…)

22:00 P A R T Y
[Kupalište]

Ovaj članak dio je projekata “Active under pressure” i “Navigating the media current” financiranih od Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

logo-erasmusplus-700

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

agencijamob