Razmjena mladih – Dance For Life

Udruga IKS zahvaljujući još jednom europskom partnerstvu na Erasmus+ projektima, ostvarila je mogućnost mobilnosti za 8 mladih ljudi u dobi od 16 do 30 godina s područja Petrinje, ali i cijele Hrvatske.

Radi se o projektu “Dance for life” rumunjske organizacije Asociatia De Arte Si Spiritualitate Zan Art sa sjedištem u Bukureštu, koji je odobren od strane rumunjske Nacionalne agencije i financiran iz Erasmus+ programa, a traje od 2. svibnja 2016. do 1. srpnja 2017.

Glavna aktivnost u projektu upravo je razmjena mladih koje će se održati od 16. rujna do 3. listopada ove godine u rumunjskom planinskom odmaralištu Busteni. Troškovi putovanja, smještaja i hrane u potpunosti su pokriveni iz Erasmus+ programa.

Na ovoj razmjeni sudjelovat će skupine od 8 mladih iz 7 zemalja: Hrvatske, Italije, Slovenije, Rumunjske, Turske, Poljske i Mađarske. Na razmjeni će se obrađivati teme ljudskih prava, produbljivanja i širenja znanja o pravima kako bi potaknuli mlade na aktivno sudjelovanje i solidarnost. Sve to odvijat će se kroz radionice plesa, filma, glazbe, glume i multimedije, a 24. rujna mladi će zajedničkim snagama organizirati “flash mob” u rumunjskom gradu Brasovu upravo kako bi promovirali ljudska prava, mir i solidarnost.

 

Za razmjenu se još uvijek mogu prijaviti svi zainteresirani koji govore engleski jezik, naročito oni sa specifičnim znanjima za neku od navedenih radionica, kao i mladi s manje mogućnosti – mladi sa socijalnim ili ekonomskim poteškoćama, nezaposleni, migranti ili druge skupine.

Za prijave i više informacija potrebno se javiti na mail: evs@udrugaiks.hr ili barbara@udrugaiks.hr.

Projekt “Dance for life” financiran je iz Erasmus+ programa.