Razmjena mladih “Bring the Action” u Latviji

Od 20. do 28. kolovoza petero mladih iz Hrvatske otišlo je na razmjenu mladih u glavni grad Latvije, Rigu.  Razmjena mladih “Bring the Action”  održana je u sklopu Erasmus+ programa u partnerskoj organizaciji Baltic Regional Fund iz Latvije. Latvijska organizacija koja radi s mladima tako je već u Petrinju poslala dvije volonterke Europske volonterske službe, pet mladih osoba iz Hrvatske je sudjelovalo na razmjeni mladih u Latviji, a planiramo i nastavak uspješnog partnerstva kroz buduće projekte za mobilnost mladih.

 

 

 

 

U 8 dana koje su proveli na razmjeni, mladi su razmjenjivali svoja znanja i viđenja o zdravom načinu života. Sudionici su mnogo naučili o fizičkom i mentalnom zdravlju, prehrani ali i korištenju digitalne tehnologije uz pomoć koje su kreirali letak koji će motivirati mlade da zdravije žive.

 

 

 

 

Osim domaćina iz Latvije, uz Hrvatsku su na razmjeni sudjelovali i mladi predstavnici iz Italije, Malte i Estonije. Jedan od rezultata projekta je i facebook stranica “Bring the Action” na kojoj možete saznati više informacija o samoj razmjeni i projektu.

 

 

 

 

 

Mladi su učili i družili se u multikulturalnom okružju, a usput su uživali i u prirodnim ljepotama i ugodnom vremenu inače hladnog sjevera i ukusnoj hrani, pa su se s ove razmjene vratili  s puno lijepih doživljaja i uspomena i krajem ovog kolovoza barem na kratko uspjeli “pobjeći stvarnosti”.

 

Projekt “Bring the Action” financiran je kroz Erasmus+ program. Nositelj projekta je Baltic Regional Fund, a partneri u projektu su Udruga IKS, Associazione Studenti per la Città, Continius Action i Youtheme Foundation.