Razmjena mladih Bring the Action u Latviji

Otvorene su prijave za razmjenu mladih “Bring the Action” kroz koju će šestero mladih iz Hrvatske imati priliku od 20. do 27. kolovoza otputovati u Latviju i upoznati glavni grad Rigu i okolicu. Ovu priliku za mobilnost mladi će dobiti zahvaljujući partnerstvu na europskom projektu čiji je nositelj latvijska organizacija „Baltic Regional Fund“, a osim udruge IKS mlade će na razmjenu poslati i organizacije iz Italije, Malte, Estonije i Latvije. Svi troškovi putovanja, smještaja, prehrane i sudjelovanja na ovoj razmjeni su pokriveni kroz Erasmus+ program Europske Unije.

 

U Rigi je početkom lipnja već održan sastanak prije same razmjene na kojoj je sudjelovala voditeljica grupe mladih iz Hrvatske, volonterka udruge IKS Barbara Miković koja je s organizatorima dogovarala detalje oko planiranja puta i rasporeda aktivnosti za ovu razmjenu.

Naziv ove razmjene je „Bring the Action“, a tema su zdravi stilovi života, sport, rekreacija te promoviranje zdravog načina života među mladima pomoću multimedijskih alata. Uz razne aktivnosti u ovih tjedan dana mladi će naučiti i o zemljama i kulturi svih sudionika te se nesumnjivo dobro zabaviti.

Ovim putem pozivamo mlade od 18 do 25 godina da se prijave putem e-maila evs@udrugaiks.hr, telefonom na 044/813 – 709, na Facebook stranicama Udruga IKS i Volonterski centar Petrinja ili osobnim dolaskom u Turkulinovu 9 u kako bi dobili više informacija o razmjeni. Razmjene mladih izvrsna su prilika za mlade kako bi učili, putovali, upoznali Europu, stekli nova poznanstva, proširili svoje vidike i dobro se zabavili te smo sretni što mladima iz naše zajednice ali i cijele Hrvatske možemo pružiti ovakve mogućnosti.