KTP_Dasa_IKS

Razgovaraonica u klubu tražitelja posla

Danas je održana još jedna u nizu radionica za članove kluba tražitelja posla pod nazivom „Značaj komunikacije u svakodnevnom životu“.  Radionicu je pripremila i vodila naša suradnica mr. sc. Daša Poredoš Lavor kako je i dogovorila s članovima kluba na prethodnoj radionici.

KTP_Dasa

Tijekom komunikacijske radionice sudionici su raspravljali o vrstama komunikacije, prostoru, šutnji i dodiru kao bitnim sastavnicama komunikacijskih odnosa koje pridonose toleranciji, prihvaćanju različitosti i razvoju osobnih socijalnih vještina.

U praktičnom dijelu radionice bilo je veselo i zabavno. Polaznici su se podijelili u tri skupine s različitim tematskim područjima : Komunikacija u poslovnim situacijama, Komunikacija s partnerom i Komunikacija s djecom te izrađivali informativno-edukativne plakate na te teme.  Odabrali smo tri nezavisna promatrača iz grupe koji su promatrali rad grupa i ocjenjivali složenost, timski rad, međusobnu komunikaciju, rukovođenje i prezentaciju.

KTP_Dasa_IKS_3

Svrha radionice je unapređenje komunikacijskih vještina, s naglaskom na aktivno slušanje i učenje komunikacijskih postupaka značajnih za svakodnevno uspješno funkcioniranje u svim segmentima života.