Razgovaraonica s Mimom Simić

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 8. rujna 2017. organizirali su aktivnost „Razgovaraonica s Mimom Simić u Srednjoj školi Petrinja.

Mima Simić je hrvatska književnica, nagrađena filmska kritičarka, prevoditeljica i LGBT medijska aktivistica. Diplomirala je Komparativnu književnost i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Gender Studies na Central European University-u. Autorica je zbirke kratkih priča Pustolovine Glorije Scott  koja se trenutno bavi animiranom serijom i zbirkom filmskih eseja Otporna na Hollywood. Njezine kratke priče i razni drugi tekstovi objavljeni su u brojnim domaćim i inozemnim časopisima i antologijama.

 

Mima je mladima dala savjete kako sigurno putovati i što treba ponijeti u svojoj putnoj torbi kada ideš na putovanje. Podijelila je svoja životna iskustva koja su promijenila njezinu perspektivu i što dobiva od upoznavanja različitih ljudi i novih kultura. Također smo saznali iz prve ruke da Amerika ne izgleda kao što ju prikazuju u filmovima.

Mima je mlade na zabavan način upoznala sa svim mogućim preprekama na koje bi naišli, ali ih je i motivirala da se aktiviraju!

Ovakav način informiranja ima utjecaj na kvalitetu života mladih i motivira ih na aktivni angažman u zajednici.  Lokalni volonteri Udruge IKS i Mima su podijelili svoje priče i iskustva,  a mladi su imali priliku saznati sve o putovanju, mobilnosti i multikulturalnosti što do sada nisu znali.

 

 

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.