Razgovaraonica o poduzetništvu

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja u utorak 02. travnja 2017. proveo je aktivnost pod nazivom „Razgovaraonica o poduzetništvu“ u srednjoj školi Petrinja. Djelatnice Info centra za mlade Petrinja, Sabina Stipanec i Larisa Brkić održale su prezentaciju za učenike i pobliže ih upoznale s pojmom poduzetništva. Učenicima smo prikazali nekoliko zanimljivih videa na tu temu.

Nakon prezentacije učenike smo preko Skype razgovora upoznali s mladim poduzetnikom iz Daruvara, Dubravkom Šoparom. Dubravko je podjelio svoju priču, bolje nas upoznao sa svim dobrim i lošim stranama poduzetništva i odgovorio je na sva pitanja koja su učenici i profesori imali za njega.

Bilo je veselo i poučno, iako je mladima pojam poduzetništvo vrlo nepoznat, nadamo se da smo uspjeli pokrenuti kotačiće u glavi na razmišljanje i aktiviranje u tom smjeru.

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.