Radovi na planinarskom domu Matija Filjak

Naši prijatelji iz Planinarskog društva “Zrin” Petrinja proteklog su vikenda naporno radili na obnovi i uređenju prostorija planinarskog doma “Matija Filjak” na vrhu Hrastovičke gore.

Planinarsko društvo “Zrin” Petrinja kao dugogodišnji upravljač planinarskim domom na vrhu Hrastovičke gore “Matija Filjak”, svojim radom, održavanjem, te brigom o dotičnom objektu i željom za unapređenjem i poboljšanjem kako samog objekta, tako i ugođaja i kvalitetnijeg korištenja planinarskog doma planinarima, javilo se na Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata, raspisan od strane Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), 10. veljače 2017. godine. 

Napisali su projekt i sastavili troškovnik za sanaciju poda i nabavku nove peći u planinarskom domu “Matija Filjak”, te su s tim projektom kandidirali i tražili ukupno 14.964,10 kn za potreban materijal i sredstva za sanaciju i radove.

Po završetku natječaja, 24. travnja 2017. godine odobrena su sredstva za ukupno 14 planinarskih društava, a po projektu HPD-a “Zrin” odobrena su sredstva u iznosu od 14.050,00 kn.

Prikupljene su odgovarajuće ponude za materijal i sredstva odobrena po ovome natječaju, HPS je uredno i na vrijeme platio ponude, te je materijal i roba dopremljena na objekt planinarskog doma “Matija Filjak”, a radovi su započeti 7. rujna 2017. godine.

Skinuta je stara podloga poda, te je površina detaljno očišćena, impregnirana i postavljena nova kvalitetna podloga. Ujedno je cijela prostorija – dnevni boravak osvježena novom zidnom bojom i zamijenjena je stara oštećena peć novom. Radovi su završeni 9. rujna 2017. godine u kasne noćne sate.

Planinari HPD-a “Zrin” zahvaljuju se HPS-u na odobrenim i uplaćenim sredstvima, te članovima društva koji su sudjelovali i volonterskim angažmanom pomogli u realizaciji ovoga projekta i pomoći u izvođenju radova, a osobito članovima društva Milošu Crnković, Željku Čuljat, Zvonku Gönner, Vlasti i Vladi Kaurinović, Ivančici Cindrić, Višnji Dejanović i Danijeli Matković.