Radionice videoaktivizma u osnovnim školama

U prvom polugodištu školske godine 2017. /2018. započeli smo s radionicama videoaktivizma u osnovnim školama – partnerima u projektu. Prva aktivnost bila je podjela opreme i sastanci s mentorima mladih videoaktivista u školama. Oprema koju smo donijeli u sve osnovne škole su videokamere i prijenosna računala s programom za nelinearnu video montažu Adobe Premiere Elements 2018, sve nabavljeno sredstvima iz projekta Moja škola – zajednica sa srcem.

Kamere i računala ostaju u školama na korištenje za vrijeme provedbe projekta, a uz mentorstvo Udruge IKS osnovane su i videoaktivističke skupine koje će do kraja prve godine provedbe projekta samostalno snimati i montirati video filmove na temu volonterstva.

Iz filma FS OŠ K. Zrinska Mečenčani

Škole partneri uključene u projekt su OŠ Davorina Trstenjaka iz H. Kostajnice, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore, Prva osnovna škola Petrinja, OŠ Glina, OŠ Sunja, OŠ Jabukovac i OŠ Katarina Zrinska Mečenčani.

Osnovnoškolski videoaktivisti pod mentorstvom svojih profesora iz partnerskih škola vrlo su motivirani za snimanje svojih aktivističkih videa i rad u programu za nelinearnu montažu koji su nabavljeni sredstvima iz projekta Moja škola – zajednica sa srcem.

U nekim školama već su otprije postojale filmske skupine koje su radile sa zastarjelom opremom što im je onda oduzimalo ionako malo vremena preostalih za ovu izvannastavnu aktivnost, pa su s novom opremom i više nego zadovoljni.

Videoaktivizam ovih je dana u punom jeku, što znači da ćemo uskoro vidjeti i prve uratke na temu volonterstva objavljene na YouTube kanalu Udruge IKS.

Veselimo se kreativnim uratcima!

Ovaj članak dio je vidljivosti u projektu Moja škola – zajednica sa srcem.

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.