Radionica pisanja projekata u Kaznionici Glina

Udruga IKS u Kaznionici Glina provodi projekt “UČIni više” koji  omogućava  osnaživanje pojedinaca stjecanjem vještina i znanja kroz obrazovanje odraslih, poticanje na samozapošljavanje i metode neformalnog obrazovanja o poduzetništvu te edukativnim temama potrebnima za uspješnu integraciju na slobodi. Zbog velikog interesa korisnika, Udruga IKS i Kaznionica Glina organizirali su seriju od tri radionice pisanja projekata koje su se održale tijekom studenog i prosinca.

Pisanje i menandžment projekata je sve traženija vještina na tržištu rada, a veliki je interes i za mogućnosti samozapošljavanja. Tijekom radionica sudionici su se upoznali s natječajima na koje se mogu prijaviti nevladine, neprofitne organizacije te poduzetnici. Sudionici su detaljno proučili natječajnu dokumentaciju, saznali kako izdvojiti bitne informacije iz uputa za prijavitelje te kako ispuniti opisni obrazac projekta i obrazac proračuna. Nakon teorijskog dijela sudionici su nastavili raditi u grupama te razvijati projektne ideje , a voditeljica radionica Sabina Stipanec, je odgovarala na pitanja i usmjeravala rad grupa.

Radionica pisanja projekata jedna je od edukacija koje Udruga IKS provodi u Kaznionici Glina, a osmišljene su upravo zbog brzo nastajućih promjena na tržištu rada, gdje se traže nove vještine i fleksibilnost i prilagodba radnika na promjene na radnom mjestu. U Hrvatskoj poduzetništvo postaje sve popularnije, prepoznaju se dobrobiti samozapošljavanja poput upravljanja svojim vremenom i utjecaj na razvoj posla. Trenutno je veliki interes za iskorištavanje nepovratnih sredstava iz europskih fondova te se nadamo da će ova radionica olakšati sudionicima ulazak na tržište rada ili prilikom procesa samozapošljavanja.

Ovaj članak dio je vidljivosti projekta “UČIni više” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.