Radionica “Od volontiranja do posla”

Udruga IKS partner je na projektu “AKO – Aktiviraj se i konkuriraj”, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Sisak. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Jedna od aktivnosti projekta bila je radionica “Od volontiranja do posla” koju je održala zaposlenica Udruge IKS, Sabina Stipanec. Radionica se održala 9. svibnja 2019. u prostoru novouređenog Centra za mlade, soba 7, u prizemlju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak, na adresi Kralja Tomislava 15, Sisak. Obuhvaćala je teme poput prilika za učenje i razvoj kroz volontiranje, stjecanje kompetencija kroz volontiranje, Erasmus+ program, mogućnosti za usavršavanje i zapošljavanje kroz civilno društvo.

Na radionici je sudjelovalo desetak mladih i nezaposlenih osoba koje su iskazale interes za temama radionice, a na početku radionice ih je pozdravila zaposlenica HZZ Područnog ureda Sisak Lahorka Tuškanec. Kako bi mladi što bolje upili sve informacije, korištene su zabavne i interaktivne metode neformalnog učenja a sudionici su pokazali veliki interes za predstavljene teme, s kojima se većinom nisu prije susreli. Svrha radionice bila je osnažiti mlade nezaposlene osobe kroz upoznavanje s prilikama u civilnom društvu te ih motivirati da postanu odgovorni aktivni građani te ih upoznati s brojim prilikama koje im nudi Europska unija.

Cilj projekta “AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ jest povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom zapošljavanju, a više informacija o samom projektu možete saznati na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom „Projekt AKO“ te pomoću oznake „#projektAKO“.