Radionica o volonterstvu za više razrede u OŠ Jabukovac

U osnovnoj školi Jabukovac za učenike viših razreda (5. – 8.) održana je u utorak 14. studenog 2017. radionica o volonterstvu. Radionicu su vodile naše voditeljice info centra za mlade i lokalnog volonterskog centra Larisa Brkić i Barbara Kositer, a u pripremi i provedbi pomogli su im volonteri Daniel Barukčić, Simbad Hadžić, Bojan Juzbašić, Antonija Kihalić i Estela Toporan.

Aktivnosti koje su provedene među učenicima su sve bile obilježene volonterskim učinkom na zajednicu, pa su tako učenici pogledali kratke filmiće o volontiranju u Domu za starije i nemoćne osobe i Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji te kroz poučnu igru sastavljanja velike slagalice saznali što je volonterstvo i koje aktivnosti volonteri provode.

Ujedno je ovom radionicom pripremljen i “teren” za videoaktivističku skupinu OŠ Jabukovac jer su učenici i njihovi mentori i nastavnici imali priliku iz prve ruke vidjeti promotivne video uratke o volonterstvu.

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.