Radionica o volonterstvu u Glini

U petak 22. rujna u Glini je održana radionica na temu volonterstva i volontiranja u Volonterskom centru Glina. Radionicu je vodila voditeljica Volonterskog centra Petrinja Barbara Kositer, u pratnji Larise Brkić i Miroslava Petraka.

  

Radionica je održana u sklopu projekta glinske udruge Lutum “Volontiranje365” kroz koji je u Glini 1. kolovoza otvoren volonterski centar, a prisustvovali su predstavnici udruga i institucija u zajednici, te voditeljica Volonterskog centra Glina Josipa Gregurić. Udruga IKS partner je na ovom projektu te je uz ovu radionicu nositelj aktivnosti obuke voditeljice volonterskog centra te edukacije o menadžmentu volontera.

 

Sudionici su na radionici upoznati sa Zakonom o volonterstvu, predstavili su potrebe u vlastitoj zajednici, raspravljali o razvoju volonterstva u Glini te sudjelovali u raznim vježbama. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici i zaključili kako su Glini potrebne volonterske snage, te se nadaju kako će postojanje volonterskog centra motivirati što veći broj ljudi u zajednici da se uključi u volontiranje.