Provedi sedam mjeseci u Grčkoj

Traže se motivirane mlade osobe za volontiranje u Grčkoj. United Societies of Balkans (U.S.B.) je nevladina, neprofitna organizacija koja od 2008. godine radi u području mobilosti mladih i sudjelovanju mladih u rješavanju problema zajednice. U.S.B. je smješten u Thessalonikiju, drugom najvećem gradu Grčke, smještenom na sjeveroistoku zemlje. Ovaj obalni grad je prepun života te vrvi od studenata i mladih osoba.

‘Balkan Hotspot’ ime je projekta koji je započeo 2009. godine te je na njemu do sada sudjelovalo 180 volontera. Glavne aktivnosti projekta su povezane s on line medijima poput članaka, radijskim emisijama, video uradcima i e-magazinom „Balkan beats“.

Glavni zadaci volontera su:

• organizacija i snimanje sadržaja za radio
  • snimanje dokumentaraca o socijalnim izazovima i kulturnim sadržajima za web-tv
  • osmišljavanje sadržaja za „Balkan beats“ magazin o ljudskim pravima i sadržajima za mlade
  • održavanje web stranice i društvenih mreža projekta
  • organiziranje i sudjelovanje na događajima i sastancima za potrebe projekta
  • sudjelovanje na radionicama o medijima, kreativnosti i koordiniranju kulturnih aktivnosti
  • sudjelovanje na događajima i festivalima (poput Međunarodnog filmskog festivala u Thessalonikiju).

Sudjelovanje u ovim aktivnostima je besplatno za sve sudionike jer su troškovi putovanja, smještaja, hrane i džeparca pokriveni kroz Erasmus+ program. Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020. Ovaj program omogućuje mladima mobilnost u svrhu učenja, gdje mladi sudjeluju na raznim projektima mobilnosti kako bi stekli nova znanja i vještine te pomogli zajednici u koju dolaze.

Pozivamo sve mlade od 18 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu i otputuju u novu zemlju, upoznaju strane kulture te steknu nova znanja, vještine ali i poznanstva i prijateljstva! Prijaviti se možete ispunjavanjem ovog obrasca https://forms.gle/NAYZBgmUXD4qjyrw9 ili nam se javiti na e-mail adresu mobility@udrugaiks.hr.

Jeste li znali da vam Eurodesk može otkriti još više mogućnosti poput ove, pronađite onu koja vam najbolje odgovara na Eurodesk opportunity finderu https://programmes.eurodesk.eu/volunteering.Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.