Provedena edukacija o menadžmentu volontera

U sklopu projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Udrugom IKS, Mrežom udruga Zagor, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Domom za starije i nemoćne osobe Centar, ACT Grupom i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva održana je edukacija “Menadžment volontera”.

Edukaciju je vodila izvršna direktorica VCZ-a Jela Prgić Znika, a sudjelovalo je 24 sudionika iz raznih organizacija civilnog društva i ustanova socijalne skrbi.

Edukacija je provedena u dva modula, odnosno trajala je četiri dana, 13. i 14. prosinca i 9. i 10. siječnja. Teme obrađene na edukaciji su koraci u menadžmentu volontera, učinkovita komunikacija u kontekstu vođenja volontera te Etički kodeks volontiranja i Standardi kvalitete za volonterske programe. Metode rada su predavanja, grupni i individualni rad uz potporu voditeljice edukacije.

Iz Udruge IKS na edukaciji je sudjelovala voditeljica Volonterskog centra Petrinja Barbara Kositer koja će nakon ove edukacije svoja novostečena znanja i metode rada korisiti u svom radu s volonterima Udruge IKS.

Projekt „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“ sufinanciran je

od Europske unije kroz Europski socijalni fond i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Volonterski centar Zagreb.